Sommarens första söndagshälsning kommer från värdgrupp 6. Hälsningen är ihopsatt av Peter och Helena Karlsson. Som väl många vet, är vi på väg att flytta från Flatås till Tiveden, så det här blir också något av en avskedshälsning från oss två. 

Den första gudstjänsten vi deltog i sedan vi hade flyttat till Flatås var den första söndagen efter Trettondagen 1992. Från sommaren 1996 till sommaren 2000 var Redbergskyrkan vår kyrka, men från september 2000 var vi tillbaks i Flatåskyrkan. I mer än 25 år har Flatåskyrkan varit ”hemma” – det innebär ett stort antal möten, i gudstjänster och vid kyrkkaffebord, på församlingsläger och i sammanträden, i enskilda samtal och olika grupper…

De senaste 16 månaderna har ju på sätt och vis inneburit en slags avvänjning från alla regelbundna möten. Inget har varit som vanligt och vår värdgrupp, som brukade ses hemma hos någon av oss den vecka då vi hade kyrkansvaret, har vi förstås inte heller mött vid samma bord på hela den tiden.

Vi flyttar nu 25 mil bort men har flera anledningar, även förutom den saknad vi kommer att uppleva efter er medlemmar och vänner som ”är” Flatåskyrkan och Frivilligcentralen Svängrummet, att komma till Göteborg då och då. Så vi kommer säkert att ses igen. Men det blir inte på samma sätt eller lika regelbundet, och kanske är detta att inte längre ha vår värdgrupp och mötena där som kommer att bli den största skillnaden.

Nu ser det ju ut att snart bli möjligt att mötas, mer personligt och på plats, också till gudstjänst. I ordningen för nattvardsgudstjänst i Equmeniakyrkans handbok står det att ”vi firar Herrens måltid tillsammans med alla heliga i himmel och på jord.” Den, hjärtats och andens gemenskap, hoppas vi känna med er som alltjämt är ”på jorden” även när vi snart befinner oss lite längre bort från Flatåskyrkan än vi varit tidigare. Och att det handlar om en gemenskap också med de heliga ”i himlen” får oss att minnas och glädjas också över gemenskapen vi delar med Henry, Lennart och Lilly, Maj och May, Ingegerd, Kent, Kurt, Leif och Gunilla och många fler.

Allt gott till er alla. Vi ses!

Peter och Helena Karlsson, värdgrupp 6

Söndagens text:

”En gång när han stod vid Gennesaretsjön och folket trängde på för att höra Guds ord fick han se två båtar ligga vid stranden; fiskarna hade gått ur för att skölja näten. Han steg i den ena båten, som tillhörde Simon, och bad honom att ro ut ett litet stycke. Sedan satte han sig ner och undervisade folket från båten. När han hade slutat tala sade han till Simon: »Ro ut på djupt vatten och lägg ut näten där.« Simon svarade: »Mästare, vi har hållit på hela natten utan att få något. Men eftersom du säger det skall jag lägga ut näten.« Och de gjorde så och drog ihop en väldig mängd fisk. Näten var nära att brista, och de vinkade åt sina kamrater i den andra båten att komma och hjälpa till. De kom, och man fick så mycket fisk i båda båtarna att de höll på att sjunka. Då kastade sig Simon Petrus ner vid Jesu knän och sade: »Lämna mig, herre, jag är en syndare.« Ty han och de som var med honom greps av bävan när de såg all fisken de hade fångat — likaså Jakob och Johannes, Sebedaios söner, som hörde till samma fiskelag som Simon. Men Jesus sade till Simon: »Var inte rädd. Från denna stund skall du fånga människor.« Då rodde de i land, lämnade allt och följde honom.”
‭‭Lukasevangeliet‬ ‭5:1-11‬ ‭

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s